Nieuws » Recepten van velhorst
Stoofschotel met lamsvlees van Landgoedvelhorst
Heerlijke herfst recept: stoofschotel met lamsvlees, aardappelen, knolselderij en verse kruiden van Landgoed Velhorst. Bestel de producten via onze webwinkel.
Stoofschotel met lamsvlees van Landgoedvelhorst
Ingrediƫnten 4-6 personen
- 2 tl olijfolie
- 600 gr lamsstoofvlees
- 1 knolselderij
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- verse rozemarijn
- verse peterselie
- verse munt
- 1 tl paprikapoeder
- 75 gr pruimen, gedroogd en pitloos
- 600 gr Vitabella aardappelen
- 2 el tomatenpuree
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een grote braadpan die ook in de oven mag. Snipper de ui.
- Verhit de olie in de braadpan op hoog vuur. Bak het vlees in de pan tot ze bruin zijn. Schep ze op een schaal en hou ze apart. Doe de ui in de pan en pers de knoflook erboven. Bak de ui en knoflook tot de ui gaar is. Doe vervolgens het vlees weer in de pan en schep de rozemarijn, paprikapoeder en eventueel wat zout en peper erdoor.
- Voeg de tomatenpuree en 250 ml water toe en breng het aan de kook. Dek de pan af en plaats het voor 30 minuten in de oven. Snij ondertussen de aardappelen, knolselderij en pruimen in stukjes.
- Haal na 30 minuten de braadpan uit de oven en schep de pruimen, aardappelen en 4 eetlepels water erdoor. Zet de pan weer terug in de oven en laat het nogmaals 30 minuten bakken tot het vlees en de aardappelen gaar zijn. Garneer de stoofpot met peterselie en verse munt.
Het lamsvlees, aardappelen, knolselderij en verse kruiden kun je bestellen via onze webwinkel. Eet smakelijk!